Christmas is in town:D
Door: tamar
Blijf op de hoogte en volg Tamar
06 December 2009 | Spanje, Barcelona
Lezers en lezeressen, het was weer een drukke week en er zijn allemaal spannende dingen gebeurd, goed ik vond het spannend, maar dat moeten jullie zelf maar bepalen.
Ik hoop ook dat jullie allemaal een leuke sinterklaas hebben gehad met mijn landgenoot sinterklaas;) ik was bijna in de zak mee naar nederland gekomen om het met jullie te vieren:p
Ohja, han idd waarbenjij.nu liegt een beetje, het geeft namelijk het weer in Salpond Ghana aan!! waar het vast een zeker 32 graden is dat is niet gelogen maar hier niet hoor…nog steeds niet slecht met 15-18 graden:)
Ok laten we beginnen met het normale gebeuren, stage.maandag was de dag voor de handels missie in Nederland en er moesten nog veel last minut dingen gebeuren waardoor ik wat langer ben gebleven en heb her ondekt hoeveel ik SNIJDEN, KNIPPEN EN TEKENEN HAAT, ECHT HAAT!!!! Ik moest namelijk badges voor de deelnemers maken, prima, ik heb hun naam en bedrijf een beetje leuk in een hokje gezet en uitgeprint, 8 op 1 blz….er waren 12 blz!!! Die blz moesten natuurlijk losse badges worden, mijn baas had nog even een snij machiene gehaald om het makkelijker te maken, hahahah….Dat had ik gedacht, dat ding werkte helemaal niet mee, zelfs als ik het er recht onder had leefde het zijn eigen leven en maakte die het in het midden een beetje bol en scheef!!!!! OMG en dat was pas 1 badge.
De volgende dag hadden we na de lunch een kleine tea time break, de jongens hadden koekjes, ik had thee gemaakt…super gezellig. S’avonds ging ik naar mijn kookles. Gister was daar geen tijd meer voor. Ze had zelf caneloni gemaakt, niet een vulling die ik zou kiezen (kip met froigras) maar ok. Veder ook biefstukjes met geitenkaas, soort van stapeltjes had ze er van gemaakt.
Nou vergeet ik gewoon het spannende nieuws, Kerst is hier helemaal opgang gekomen, vandaag was officieel de eerste dag dat all die mooie verlichting aan ging:D ik heb genoten op weg naar huis, elke wijk heeft zijn eigen thema verlichting. In mijn wijk konden ze niet kiezen daar hangt bijna in elke staat wel iets anders, ohh ze zijn zo leuk, kerstboompjes, sterren en geleurde figuurtjes WOW:D Ook staan er kraampjes die gepofte kastanjes en zoute aardappels verkopen, in kranten papier. Ook is er een grote kerstmarkt opgezet waar alle kersig kan kopen, maar daar later meer over. Ze hebben hier natuurlijk ook weer hun eigen vreemde traditie, de eerste die ik zag heb ik niet herkent. Op strategische plekken in de stad staan namelijk enorme macaronies. Het is echt vreemd op de grond heb je dus enorme verlichte macaronies….dat is nou kerst jongens en meisjes, macaronie:p
Het was ook woensdag tijd voor stage, weer een korte tea break ingelast nu had ik koekjes mee. Loop ik rustig aan het einde van de dag naar huis, hebben ze in de straat naast mij allemaal rode bollige lampen opgehangen…waarom?? Omdat is spanje elke gelegenheid wordt omgetoverd tot een feestje. In dit geval was het de volle maan die dag en de straat heet carrer de la luna, dus maan straat. Nou dan moet er een feestje komen. Iedereen de straat op een drankjes en gezellig en belleblazen. 1 winkel had zelfs een soort mini barbie feest huis gemaakt in de muur, waar de barbies en ken’s lekker aan het feesten waren.
Ik ben niet heel lang blijven hangen want ik had met eva afgesproken om te gaan dinneren:D
Bij la rosa negra, de orginele versie van la ros araval waar ik laatst heerlijk Mexicaans had gegeten. Ook deze keer was het weer een succes met als mijn aardbeien margarita. Eigenlijk was het plan om naar eva’s nieuste bar ontdekking te gaan maar ik had daar uit begrepen dat het la rosa nerga was, niet. Naast placa real in een heel klein vies straatje is een super leuk barretje, heel klein en barok. Aan de bar ontmoete we Carlos en Csaba, die andere naam verzin ik niet maar zijn Hongaarse ouders. Was wel grappig, carlos komt namelijk uit Lima en daar ben ik ook geweest…conecties:D Csaba was een vriend van hem die even op vakantie was, gewoon rustige dud. Ik zei nog tegen eva, ik was laatst ook in een vaag straatje in een heel leuk barretje, maar zou niet meer weten waar dat was, renate heeft toen de weg geleid. Lopen we naar buiten, is het barretje wat ik bedoel 5 stapen veder….wat een toeval:p die heb ik dus ook weer terug gevonden.
Donderdag: Bryan naar la xampanería, heerlijk broodje met daarbij een paar glaasjes rosé cava voor bijna niks.
Vrijdag eindelijk de nieuwsbrief af verder niet veel bijzonders gebeurd op me werk. Na het werk begon de zoektocht naar diepvries mais. Je denkt dat verkoopt de gemiddelde supermarkt toch wel diepvries mais verkoopt, het antwoord NEE. Want ik ben na 3 supermarkten met diepvries doperwten thuis gekomen en chocolade tegen de frustratie:p
Toch lekker gegeten tortelini met doperwten in pesto saus.
Zaterdag was mijn plan om last minut naar Madrid te gaan gecanceled want alle treinen zaten vol:s dus ja ik moest iets nieuws verzinnen…..Eerst ontbijten maar ik was mijn brood op mijn werk vergeten, beleg ook trouwens, maar ik dacht dan haal ik dat op voor morgen en meteen een olijven brood in de bakker tegenover me werk. Bakte die beste man op zaterdag geen olijven brood, als troost zei hij maar ik heb wel ander brood. Ja ik heb ook ander brood maar ik wilde olijven brood, jammer.
Op zoek naar een andere bakker met leuk brood, kwam ik terecht op de markt, mercat Santa Catarina in Borne. Die is gloednieuw met een gekleurd golvend dak, binnen was het super druk met Spanjaarden die heb je op mijn gebruikelijk markt iets minder. Veder was het aanbod ongeveer gelijk en ik kon leuk brood dus wel op mijn buik schrijven. Liep ik de markt uit, gewoon denkend ja ik ken Borne wel dus over een tijd je ga ik wel richting mijn huis. Foutje, dit deel van Borne, dan wel de stad had ik nog nooit gezien en hoe dieper ik de wijk in ging hoe minder straat namen ik kende…ik was dus gewoon VERDWAALT. Goed je weet ongeveer waar je bent namelijk in de oude stad. Maar welke richting ik opmoest, geen idee. Ik heb wel een heel leuk restaurantje gezien en ben toen dezelfde weg terug gaan lopen. Ik wist ook niks anders om te doen. Blijkt natuurlijk dat ik echt 5 min van een enorme straat afzat die ik heel goed ken. OHhh…al die kleine straatjes hier ook.
Gelukkig maar dat ik weer wist waar ik was want ik kreeg wel heel erg zin in lunchen sinds dat het ontbijt nog steeds op zich liet wachten, dus op naar huis. Thuis een beetje gechilled, naar de kapper geweest. Ja je leest het goed de kapper, dan zullen jullie wel benieuw zijn wat een kapper hier kan in 15 min, ik geloof dat het echt niet langer heeft geduurd, voor 11,81.
Lekker cheap:D nou dan heb je opeens een pony en laagjes voor en soort van recht achter. Check de foto’s maar van dit weekend op http://picasaweb.google.com/tamar.dovlatyarian
Zondag het idee om vroeg op te gaan was geen succes. Ik dacht namelijk dat het klooster van Pedralbes, monesterio de Pedralbes, al om 2 uur zou sluiten en ik stond om kwart over 1 bij me bus halte….dat gaat niet goed. Dus ik ging over op plan B maar het historisch museum van de stad gaan. Kom ik daar heeft mijn geheugen me flink in de steek gelaten, want wat ik al weken denk dat het museum van de stad is, is in werkelijkheid het museum van catalunya. Oeps..Ik gaf de moet niet op een keek op mijn papiertje van gratis musea wat ik dan kon gaan doen….oh wat een verassing daar staat op dat het klooster tot 20:00 open is. Eerst ging ik in barcelonetta rondlopen en genieten van de zon:D het is bizar winter begint hier echt heel laat.
Ook poging 2 met de bus naar het klooster, dat was volgens de kaart 4 haltes. DE kaart loog! Het duurde zeker 10 haltes en 30 min. Ik had inmiddels met de buschauffeur overlegt en die zou me waarschuwen, NOT. Ik zie verdorie een bordje klooster hier!!! En een halt er bijna naast stopt die man niet….ben ik zelf maar de volgende halte uitgestapt, het openbaarvervoer is altijd weer een uitdaging.
Het klooster was mooi, leek een beetje op wat ik al had gezien in Lissabon. Heel veel bogen en een centrale tuin. In deze tuin stonden nog sinasappelbomen met sinasappels en een heel zielig vergaan kruiden tuintje. Veder hebben alle gangetjes me geleid naar de keuken van het klooster…ze hadden echt enorme potten om maar voor genoeg man te koken. Veder zag je allemaal kamertjes die voor dwergen leken zo klein, dat betekend dus dat Spanjaarden zijn gegroeid sinds de 16e eeuw, maar ze zijn nog steeds klein. Ik bedoel ik ben groter en dat gebeurt me in Nederland nou nooit:p
Terug met de bus, stapt er een oud mannetje in die tegen een jonge jongen aan het praten is, blijkbaar dacht die arme oude man dat omdat die jongen hallo zei ze nu beste vrienden zijn, want er waren geen zit plekken meer weet je wat die oude man zegt: ‘deze stoel is zo groot dan schuif ik een beetje op en dan kan jij op het hoekje zitten, kom maar jongen er is genoeg plek’ die jongen een beetje ongemakkelijk nee dat is wel goed zo, bedankt. wel heel lief maar om nou een stoel te gaan delen is wel heel gezellig.
Zo met Bryan nog even de stad in, we wilde naar de xampaneria maar die is dicht op zondag:( dan moeten we maar even kijken waar we terecht komen.
tot volgende week.
06 December 2009 - 19:40
Hanna:
Haaai Tam! :D
OMG je hebt je ponny genomen! :D En het resultaat mag er zijn! Tenminste, vind ik ;) Het staat je leuk! Zelf ook tevreden?
Maak je nog een paar mooie foto's van al het kerstgebeuren daar? Heerlijk he? Wij hebben gister sinterklaas gevierd (het was weer geweldig!) en ik heb vanochtend meteen de kerstboom opgetuigd! De Sint is dr toch alweer vandoor! :P
Wanneer krijg je weer bezoek? :)Of ben je de hele decembermaand alleen :(
Liefs Han xxxxxxxxxx