Op reis en gewoon weer op reis
Door: tamar
Blijf op de hoogte en volg Tamar
13 Oktober 2009 | Andorra, Andorra la Vella
De volgende dag was echt supermooi weer ik snap er echt niks van..naja ik kon niet naar het strand omdat ik moest werken maar Renate en ik hebben wel even gepicknickt in het park:D Kom ik thuis heb ik geen internet meer:( en de router staat bij de buren dus ik een briefje onder de deur lekker primitief haha krijg ik de volgende dag een briefje terug dat ze alles hebben geprobeerd maar echt niet meer weten dan dat er een mysterieus rood lampje is gaan branden…ok duidelijk, dat wordt dus lang wachten.
Door het gebrek aan technologie gister heb ben ik door mijn reisgidsen gebladerd en ontdekt dat ik 1 deel van de stad waarschijnlijk onterecht heb afgeschreven…Dus ik sms Bryan en we gaan na me werk richting Gracia. Helaas was het al een beetje donker geworden want ik had het Casa Vincenc gevonden, weer een Gaudi creatie maar echt niet meer te fotograferen. Dan maar de rest van de straatjes bezoeken en lekker pizza eten:D
Donderdag was er echt wel stage stress de deadline is vervroegd en er is nog super veel te doen:o en natuurlijk alleen nog de stomme dingen:( die we niet kunnen vinden. Op weg naar huis wilde ik een kopie van me sleutel laten maken en ik had de goedkoopste plek gevonden een Marokkaan van het Spaanse deel van Marokko, ik wist niet dat dat er was dus ook nog cultuurles gehad terwijl hij me vertelde dat hij mijn grote sleutels op de gok moet maken want die zijn te moeilijk voor het apparaat en dan moet hij maar zelf een beetje die gaten slijpen….ok lekker is dat dan maar het is goed gekomen ze doen het anders mocht ik terug komen dan gaf hij het nog wel een poging:D Door dat hele gok gebeuren duurde het super lang en was ik te laat thuis waar Bryan al wachtte….oeps! Even een stop bij de Burger King gemaakt en toen door naar Marina waar een Erasmus bar hoort te zijn….die was er ook wel maar de beloofde drukte en mensen niet, dus wij weer terug naar een andere bar waar Renate misschien zou zijn maar daar was ook echt helemaal niks te doen:( dus wij een beetje teleurgesteld maar richting huis want het was al laat geworden.
Ah de laatste werkdag voor het lange weekend:D Gelukkig gaat de tijd wel snel op het werk dus voor ik het wist was ik weer thuis waar nog steeds geen internet is..maar nu waren de buren thuis meteen maar even goed kennis maken met Eva en Peio, dat is blijkbaar baskisch voor pedro…maar ze waren een stuk aardiger dan ik dacht, miss kunnen we wel een keer iets gaan drinken. Eten koken en op de gang interneren want daar ontvang ik Barbara, die is gelukkig wel betrouwbaar:D
Zaterdag ging ik met Bryan naar Girona, Dat is een klein stadje hier in de buurt. Super leuk, het eerste wat je ziet is een ENORME kathedraal en na door alle leuke kleine straatjes en over alle bruggen heen bent geweest kan je om de kathedraal heen door de tuin lopen en zo goed als verdwalen je kon omhoog omlaag weer omhoog…avontuurlijk. Ik had Bryan verteld over de mexican pose…dat deden de Mexicanen de hele tijd buik in voeten bij elkaar en kont naar achter..wij ook even zo op de foto, iedereen keek echt van wat zijn die nou aan het doen:D Weer terug in Barcelona liepen we een beetje door de stad waar je de hele tijd mensen dingen en eten uit vuilnisbakken ziet halen maar niet alleen zwervers maar juist hele normale mensen…ik snap er niks van dat is toch vies in z’n vuilnisbak graaien in de hoop dat er iets tussen zit. En dan ook nog als je het daarna mee naar huis neemt want je bent geen zwerver maar bezit een huis!!! Na die schok te hebben verwerkt gingen we proberen om met z’n 2e op de bicing te fietsen, daar is het natuurlijk niet voor gemaakt dus Bryan op het spatbord zitten…ging wel maar de ingeving was dat hij fietste en ik op het zadel balancerend voor me leven:p hahah we hebben ons wel weer vermaakt:D
Zondag was een hele rustige dag we zijn gewoon naar het strand gegaan waar ik eindelijk in de zee heb gezwommen:D:D heerlijk….niet te koud een beetje golven en daarna opdrogen in de zon:D
Op me extra weekend dag wilde Bryan met de auto naar Andorra nou z’n uitnodiging sla ik niet af hoe meer grenzen er over gegaan wordt hoe beter….de weg er naar toe was heel mooi en groen….en na de grens was het echt een idyllisch berg en bomen landschap met een paar kleine Oostenrijkse huisjes. Tot je in Andorra la Vella komt de hoofdstad die lijkt net gister de grond uitgestampt met alleen maar moderne gebouwen gevuld met wel 30 parfum zaken en veder horloges, sigaretten, drank en andere dingen die hier goedkoper zijn door dat het belastingvrij is….wel een goede aankoop gedaan bij de Mango outlet je raad het al na van alles het hebben gepast ben ik toch weer met nieuwe schoentjes de winkel uitgelopen:s:D De terug weg duurde echt voor eeuwig want iedereen wilde weg en het is heel lang een eenbaansweg….dus wij stapvoets door de bergen…..pas om 11 uur thuis. Hongerig van al het wachten dus ik even snel wat koken en slapen want morgen is het weer vroeg op!!
14 Oktober 2009 - 07:24
Charissa:
Als je naar de hele tekst kijkt zie je echt over smileys enso ahha.
Ohhh Tamar de mexican pose haha kan niet geloven dat je dat midden op straat hebt gedaan en dat bryan meedeed?:S haha
En schoentjes!! En het strand!! Het klinkt allemaal zo leukkk!
Ok nog eventjes ik heb het al gezegd maare, Baconijs...YUGG
Het ziet er naar uit dat je lekker aan het genieten bent daar, en het is je gegunt, het is hier alweer koud:(
Besos