Tapas, Redbull en supermarkten
Door: tamar
Blijf op de hoogte en volg Tamar
04 Oktober 2009 | Spanje, Barcelona
Maandag was anders dan de afgelopen want ik ging naar mijn eerste kookles, mediterraan koken. Het is meer kijken dan zelf in actie komen maar ik krijg er goede ideeën van, helaas hebben veel ideeën een oven nodig en die heb ik hier niet:( Ook even geproefd aan het einde en ik wilde best nog wel een portie chocolade soufflé:p Op de terug weg nog allemaal tips gekregen van 1 mevrouw die bij mij in de buurt woont:D
Het blijft maar veranderen deze week. Niet eens gewoon stage maar een interview geplant en ik mocht mee….niet helemaal de antwoorden die we zochten maar toch heel interessant. Toen als opvolging van de tip van die mevrouw lid geworden van de CAPRABO(supermarkt) zodat ik 1 keer per 2 maanden ergens een gratis kookles kan volgen:D Daarna met Bryan afgesproken, even iets eten in de buurt..tapas. altijd lekker.
Je gelooft het niet maar vandaag was ook iets bijzonders we hebben een project af over het milieu en daarom heeft de baas getrakteerd op lunch, het was een super mooi restaurant helemaal klassieke inrichting, het leuk wel een kleine balzaal nou dan smaak je eten nog 10 keer zo goed. Ook heb ik me bicing pasje gekregen, je kan het zien als mijn auto van de zaak maar dan is het een fiets:p Ik zou met Bryan boodschappen gaan doen bij een grote supermarkt net buiten de stad, dus wij lopen naar zijn auto zegt ie..hij is weg!!! Ik dacht nog van haha hij maakt een grapje want we liepen om de parkeerplaats heen en dat was nou ook net de reden waarom hij er niet meer stond blijkbaar mocht je niet om de parkeerplaats heen parkeren;s Gelukkig was er een politiebureau in de buurt die vertelde dat we een eindje verderop in een ondergrondse parkeerplaats de auto weer konden ophalen, na het betalen van de boete dan…….maar het ging allemaal veel makkelijker en sneller dan ik dacht al was beter als die gewoon niet was weggesleept!! Dus wij met flinke vertraging toch richting de supermarkt niet te vinden. Iig niet voor sluitingstijd het was echt verstopt op een 1 richtingsweg die wij niet kende…..dan maar avondeten in het dropje ipv boodschappen doen.
Donderdag was stage normaal en het schiet al aardig op, gelukkig maar want de deadline komt ook dichterbij. Na een dag hard werken zouden ik en Renate een museum bezoeken maar we waren te moe, dus wat doe je dan ETEN:D tapas heel lekker nieuw was voor mij het proeven van manchego kaas(een echte Spaanse) Helaas was de ober een beetje opdringerige maar die wilde natuurlijk dat we snel bestelde en weg waren want ze hadden het flink druk.
Bijna weekend en ik heb het ook zo behandelt zeker toen ik mijn deel zo goed als afhad op het werk….Even ansichtkaarten gepost. Je moet je voorstellen dat er 15 mensen zaten te wachten en wij even snel die kaarten aan het loket gaven nou het kon nog net want we werden wel boos aangestaard:p Thuis gewoon CSI gekeken en een beetje schoongemaakt.
Dit weekend was in Barcelona de Redbull airrace. Ik maar denken dat we die alleen in Rotterdam hadden. Maar na een beetje ontbijten werd in nieuwsgierig dus ik liep het eerste deel maar daarna met de bicing langs het strand over het fiets pad heerlijk!!! Je hoeft je namelijk niet schuldig te voelen dat e die mensen half van de stoep rijd, je waagt je leven niet tussen de auto’s maar je kan gewoon lekker snel en veilig fietsen. Die race was wel echt vet die kleine vliegtuigjes schieten voorbij en maken de gekste bewegingen. Als je op de foto’s kijk is 1 van de laatste met 3 palen ipv 4 want de laatste ronde vloog de favoriet met zijn vleugel er dwars door!! Hup, 6 straf seconden….de commentator zij dat de piloot baalde en dat geloof ik best.
S’avonds was poging 2 boodschappen doen nu bij een hypermarkt….wat dus neerkomt op een ENORME loods met heel veel spullen, eigenlijk alles wat een mens maar denkt nodig te hebben. Dus we hadden nog niet eens alles gezien en toen kwam een mevrouw op rolschaatsen(zo groot dus) langs om te zeggen dat we naar de kassa moesten…toch wel wat dingetjes gehaald…maar was niet zo goedkoop als ik dacht dat een hypermarkt zou zijn. Toen net als de rest van de klanten bij de Mc gaan eten waardoor het daar een mensenmassa was geworden maar toch een tafeltje gevonden.
Om er nog een beetje zaterdag avond gevoel aan te geven zochten we een barretje..moeilijk met al die kleine straatjes hier maar we vonden een leuke met een super fanatieke bediende, Irene het was bijna Anno achtig!! We hadden aan het einde bij de rekening nog een hele miscommunicatie want ze bleven maar zeggen 10 en 1 en dan 10 en 11??? Maar ja het was 11 euro….dus ja waarom zeg je dan niet gewoon 11…..ach het was al laat dus naar huis en ik ben gaan slapen.
Zondag een beetje uitslapen om vervolgens richting het Picasso museum te lopen, dat is elke 1e zondag van de maand gratis en ik was niet de enig die dat wist want die rij!!!!! Ik liep er ook gewoon langs van daar ga ik echt niet in staan…..laten we zeggen van 1 kant van de grote markt naar de andere…. Dan maar weer naar huis. Wel even een vers sapje gehaald dat was echt zo lekker. Weer de fiets gepakt en naar het strand voor de 2e ronde airrace maar ik heb alleen de toegift show gezien maar het kan gewoon niet wat ze doen met die dingen over de kop voor waards achterwaard, rondjes, loopings en allemaal achter elkaar…..en dan weer een duik van 10 meter pfff gelukkig is alles goed gegaan. En ik heb eindlijk me voeten in de zee gehad(koud) Afgesloten met een strandwandelingetje:D
Even een mededeling want meer mensen wilde langskomen, dus als je aan het plannen ben check even bij mij of dat weekend nog vrij is want ik heb een schema gemaakt en de weken beginnen al best vol te raken. Het wordt nog OP=OP:P
Groetjes vanuit het zomerse Barcelona, gewoon 27 graden vandaag!!:D
04 Oktober 2009 - 20:50
Hanna:
Tamar!
Je maakt me jaloers! Het is hier echt herfst, wind en regen. Dus hou ajb dat zomerse weer nog even vast, zodat ik er ook nog van kan genieten! :D
Leuk om ook wat dingen over je stage te lezen! Dat je al gewoon mee uit eten mag omdat jullie een project af hebben, leuke baas dan!
Ben je trouwens al in het museum van Miro geweest? Dat is ook erg leuk (vond ik dan..)
Ik mail je binnenkort wel weer even met de genbeurtenissen uit Groningen en omstreken! ;)
Liefs xxxxxx -
04 Oktober 2009 - 21:01
Charissa:
KRENG ff die laatste nasteek he met je 27 graden!!! (Het is je gegunt)
Goed om te horen dat het goed gaat met je stage. Welke deadline had je..
Hhaha gelukkig heb ik al een weekende Barcelona geboekt, we moeten wel een SUPER schema hebben om zoveel mogelijk te doen in twee daagjes haha. Heb er nu al zin in!
Kuss -
05 Oktober 2009 - 09:17
Laetitia :
Hee hoii! Heel leuk om al je verhalen te lezen.. Barcelona is ook zeker een leuke stad ;). En net als Hanna vond ook ik het museum van Miro erg leuk! :)
Fijn dat je stage zo goed bevalt en je naar mijn idee het Ginkgohof voorgoed hebt achtergelaten!.. Het is daar natuurlijk ook niet meer wat het ooit was :P.
Hier in Groningen is het koud, uren ub en tentamens komen er weer aan.. Dus schrijf maar rustig door dan weet ik dat in ieder geval iemand het nog leuk heeft!
Geniet ervan!
Liefs, Laetitia