State-of-the-art know-how - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Tamar - WaarBenJij.nu State-of-the-art know-how - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Tamar - WaarBenJij.nu

State-of-the-art know-how

Door: tamar

Blijf op de hoogte en volg Tamar

15 November 2009 | Spanje, Barcelona

Maandag een nieuwe dag een nieuwe week, of zo zou het kunnen zijn als ik niet al wist dat sinds vrijdag middag bekend was dat een onmogelijke deadline dinsdag gehaald moest worden dus de hele dag had gewerkt om alles te vinden wat ik nodig had helaas niet helemaal met succes….sommige dingen kan je gewoon niet vinden:S anyway het was het einde van de dag en ik ging naar kookles:) Het was heel spannend want de klas zat over vol, echt alle stoelen waren gevuld dat is nooit! Zo. Ook had 1 vrouwtje nog een tupperware party moment helemaal aanprijzen hoe geweldig alles was terwijl de helft uit elkaar vloog handig jaa….een maal machine die zichzelf ontmanteld:s Niet alleen dat het recept was amandel cake(niet om te proeven:( en Arroz negro oftewel zwarte rijst. En nee jongens en meisjes dat is niet aangebrande rijst maar zwart gemaakt door inktvis inkt!!! OMG ik had de stap al gezet om in de afgelopen weken inktvis te eten, mits zonder tentakels maar inkt…..ik weet niet of ik dat aan kan??? Toch de lepel gepakt en gewacht op mijn portie….mmm zag er niet heel vies uit, alle andere eten het ook een sterven niet misschien….ja ik EET het(voor Hanna ik neem die rijst:p) Het was ver van vies. De visbouillon had het super lekker gemaakt pff weer een culinaire angst overwonnen:p Eenmaal thuis en hongerig heb ik me eigen versie arroz naranja gemaakt met tomaat wat een veel aantrekkelijkere kleur van zon aan het gerecht gaf:D

Dinsdag had ik nog even de tijd om aan me project te werken maar aan het einde van de dag bleek snel dat mijn beste poging niet helemaal was wat we nodig hadden maar ook dat die info er helemaal niet is. Iets langer doorgewerkt om toch een leuk geheel van alles te maken en toen thuis na een mislukte tortilla poging roerbakei gegeten en aan me SWOT gewerkt…Ohhh wat is dat JAK!!! School lijkt ook een eeuwigheid geleden en mijn swot herinneringen zijn vaag…..

De volgende dag was al iets rustiger mensen toevoegen aan die inkomende missie en een mooi schema maken….ook een organigram geproduceerd dus ik ben tevreden:) Na het werk naar Bryan om pizza te eten uit de oven mmm wat had ik daar zin. Met de kou van de laatste dagen…ik zal niet te veel klagen want ik hoor uit NL berichten over regen en hoe naar kou is regen is altijd erger. Toen na een wandelingetje door de stad bij een leuk baretje uitgekomen, helemaal versier met frutsels uit de hele wereld, Geweldig:D Ik moest natuurlijk iets geks kiezen dus na een cava met cassis was het tijd voor bier met mint ook wel een Wals genoemd. Wat zal ik daar eens over zeggen toen het alien kleurige drankje voor me stond was de mint sensatie een beetje ver te zoeken misschien omdat er mint siroop werd toegevoegd ipv echte mint maar veder een lekker zoet biertje.

Is het al weer donderdag wow dat ging echt weer snel voorbij…stage was wel ok..ik kon zelf een beetje lachen…hoe zeg ik dit professioneel correct:s iig wat het ook was, het bewijst maar weer dat Nederlanders toch niet zo goed Engels kunnen want man….kijk alleen al naar de titel van me blog!!! Wie verzint dat…dat kan niet die heeft gewoon de mooiste niets zeggende woorden gekozen:p Echt leuk was dat we zijn met het hele team gaan lunchen:D bij de chinees, het eten draaide dan niet rond maar het was wel weer heerlijk om zoveel sushi te eten. Maar ook dim sum en een toetje. Zou dat zijn waarom ik nog geen trek heb in avond eten mmm…

Helaas wordt mijn avond saai want ik moet toch een keer die SWOT maken, dan nu maar.

Vrijdag
De hele dag ruzie gemaakt met 2 websites…ze wilde gewoon niet de info geven die ik nodig had terwijl ik bijna zeker ben dat het wel op die sites moet staan!!!! Ohhh…gelukkig had ik na me werk afgesproken met Renate een stuk leuker:) we gingen naar Can Paixano want daar kan je heel goedkoop cava drinken. Het enige wat je hoeft te doen is iets te eten bestelen en je kan voor 75 cent per glas zoveel cava als je wil erbij krijgen….geen wonder dat het super druk was iedereen over elkaars hooft cava, broodjes en tapas aangeven, het was echt een wonder dat niet iedereen onder de cava zat:p

Na een tijdje werd het echt te druk en gingen we opzoek naar een ander tentje…een leuk cafeetje gevonden maar dat was na 1 drankje ook niet zo spannend, gelukkig wist Renate nog wel een plekje met de beste mojitos in town…ik was benieuwd. Ze waren wel lekker maar de beste, don’t think so. Dan maar iets anders proberen dus ik stuur renate naar de bar met de missie het meest zoete drankje voor me mee te nemen…en ja hoor ze kwam terug met een sex on the beach prachtig oranje en idd ZOET jum:D

De rest van het weekend was heel saai namelijk boodschappen, slapen en eten dan heb ik het eigenlijk alleen nog maar over de leuke dingen die ik heb gedaan…want ik moest de hele tijd aan me SWOT analyse werken, die moet maandag af en ik ben niet echt op tijd begonnen:s Maar nu zondag avond schiet het wel een beetje op maar pfff…morgen wordt vast ook weer leuk SWOT’EN

Volgende week laat ik weten of het me gelukt is de deadline te halen. Natuurlijk hoop ik ook leukere verhalen te vertellen:)

• 16 November 2009 - 09:03

Charissa:

Oh Tamtam FRUTSELS haha ik vind het woord zo leuk dat ik het nog steeds van je heb gestolen:D

Die kookcursus klinkt echt heel leuk allemaal nieuwe dingen waar je niet meteen aan denkt heel apart allemaal!

Waauw ik vind het echt knap dat je zoveel aan je SWOT werkt, ik kan me echt niet zolang concentreren man, na 2 uur is het opperdepop en misshcien na 1 uur kloten kan ik me pas concentreren! Zet em op!

En btw no estabas totalmente borachita despues la cerveza, coitails y todo dulce?

Besitoss

• 16 November 2009 - 22:04

Hanna:

HAHAHA JE NAM DIE RIJST! Haha wat enig dat je aan me dacht! Ben blij dat je het lekker vond ;)

En ik krijg meteen weer zin in cocktails als ik dit lees. Sex on the beach, mmmm! :D

Zo te lezen ben je druk met je studie/stage.. Is er verder nog wel wat leuks te beleven in de stad? Of heb je het er gewoon echt te druk voor? Trouwens, is de Kerstversiering al aan!? Echt jammer dat ik daar net te vroeg voor was! :(

Ik ga je straks nog even een mailtje sturen met wat foto's van het vrijgezellenfeest, het was echt geweldig! :P Je lacht je rot!

Nou lieverd, sterkte met je deadline, je SWOT etc etc! Geniet je ook nog een beetje? ;)

Liefs & knuffels!! Xx