Visitors and siteseeing - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Tamar - WaarBenJij.nu Visitors and siteseeing - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Tamar - WaarBenJij.nu

Visitors and siteseeing

Door: tamar

Blijf op de hoogte en volg Tamar

21 Oktober 2009 | Spanje, Barcelona

Na een goed begin van de week met een vrije dag was het weer hard werken, vrijdag is de deadline en zoals gewoonlijk is er veel meer werk te doen dan je van te voren had gedacht….Eigenlijk heb ik dus ook niks anders gedaan dan werken en met Bryan eten…beste leuk ik kook namelijk eindelijk weer….jummy pasta:D niet dat Mac niet lekker is:p woensdag moesten we wat langer blijven om de vorderingen te checken….dat betekende dus tot half 9!!!

Helaas had ik ook met Bryan afgesproken dat ik zou koken….arme jongen was half verhongerd toen hij eindelijk te eten kreeg bij mij:)

Donderdag was wel shockend…ik wist dat Renate wel baalde van het gebrek aan aandacht een het over werken…maar ze had er nu echt genoeg van toen weer bleek dat er iets helemaal anders moest, ze vertelde Sven(mijn baas) dat het zo genoeg was en ze er klaar mee was en voor ik het wist was ze het kantoor uit…ik een beetje in de war toch maar veder met het verslag want ja dat moest ook af…Ook mijn gebruikelijke lunch met haar werd vervangen door het gezelschap van Daniel en Coen….toch niet het zelfde:s

Vrijdag hoopte ik maar dat Renate weer terug kwam en ja gelukkig ze was vandaag wel op kantoor en na een lang gesprek heeft ze besloten om vandaag haar laatste dag te maken….echt jammer want het was veel gezelliger met haar erbij. Naja het is gelukt we hebben het bijna af en het overwerken wat ik had verwacht hoefde helemaal niet:D

Gelukkig maar want ik had nog veel te doen boodschappen, schoonmaken en de meubels verschuiven van vanavond komt de familie aan en daar voor moet het er toch wel een beetje leuk uit zien. Daarbij is er helemaal geen plek om te slapen als ik de bank niet zou verplaatsen:D

Nou ik naar het vliegveld met de bus luxe hoor, ik had namelijk de bus helemaal voor mezelf….daar aangekomen ik de weg vragen blijkt dat ze niet op B maar op A aankomen:s dus weer terug….ik was ruim van te voren dus ik had me zelf net genoeg vermaakt met het heen en weer lopen tot ze naar buiten kwamenJ ohh er lande ook een vlucht uit Turijn en al die mensen werden uit de rij gehaald om even dubbel gecheckt te worden en allemaal ongeduldige familie leden gebaren van gaat het goed, heb je hulp nodig wacht wacht ik stuur 1 van de kinderen om met je to communiceren want je mag helemaal niet zo dichtbij komen…..zo ging het maar door er werden kettingen en weet ik veel in de lucht gehouden om maar goed te signalen:D Thuis was de familie hongerig en om 2 uur s´nachts is alleen nog de Burger king open dus niet echt een Spaanse maaltijd maar goed.

De volgende ochtend begonnen we aan de planning een beetje door mijn wijk en langs de markt. Toen door de wijk van de buren…ijsjes….lunchen bij een heel leuk terrasje met super bruin brood wat niet bruin smaakte en dus lekker was:p. Daarna richting het strand maar met Daniels geblaarde voeten bleef het bij het beeld van Columbus in gaan, heel makkelijk even met de lift en je heb een geweldig uitzicht. En toen waren we sneller dan gedacht al klaar met de planning dus heel spontaan heb ik er nog 2 Gaudi bouwwerken tegen aan gegooid, Batillo en la Perdera. Bij de tweede konden we naar binnen helemaal tot aan het dak echt super mooi hij heeft daar soort van soldaten hoofden van steen en meer gekke vormen gebruikt als decoratie. Heel mooi met de zon er op:D

Net op tijd waren we klaar om naar placa espanya te gaan voor de fonteinen show, wij ons op de trap proppen met alle andere toeristen. Na een tijdje was er een pauze…ik dacht dat het steeds het zelfde was maar ik begin te twijfelen…wij met alle roltrappen de berg op richting het nationaal museum, daar was het uitzicht op de fontein en de stad eigenlijk veel beter:)

Terug naar huis met een volle metro want iedereen was wel klaar met de fonteinen. Toen zelf gekookt eindelijk weer zoete aardappels die wilde ik sinds de kookles elke dag al eten. En nog een hele tafel vol met vlees en pasta en bonen en brood het leek wel alsof wel 10 man wilde voeden:p

Na de 2e nacht op een niet al te zacht matje en Daniel´s 2e nacht op de grond. Die arme jongen rolt steeds zijn matje af en ja dan lig je op de grond de rest van de nacht:p

Vandaag stond het Picasso museum op de planning en omdat het vorige week z druk was iedereen vroeg uit de veren….komen we daar echt een rij van 3 mensen. Gelukkig was Picasso best een vrolijke schilder of hij gebruikte iig genoeg kleur om het een beetje leuk te houden. Inmiddels was het al weer tijd voor de lunch, ik kende nog een tapas restaurant waar ik met renate heb gegeten maar dan bij een andere vestiging en die was toch iets minder sucsesvol…snel maar door naar het strand omdat het weerbericht hele dreigende wolkjes laat zien kan het miss wel de laatste dag zijn….Nou zwemmen konden we niet maar de boulevard was gezellig en we hebben gewoon weer een ijsje genomenJ We kwamen precies uit bij het historisch museum waar je volgens de toerist information s´middags gratis in kon…nou het was om 5 uur al dichtL want het was zondag, ja hallo maar hoe moet ik er dan gratis in als het dicht is….

S´avonds eten bij de chinees op de hoek of japanner:s ik weet het niet maar het ziet er van binnen zo leuk uit allemaal hout, een papieren draak en uitzicht op de koks. Het eten was een beetje te modern waardoor de hele Asian experience een beetje minder werd maar met vriendelijke bediening en een beetje cava heb je al snel een leuke avond:D

• 21 Oktober 2009 - 08:24

Hanna:

Hee Tam! :D

Gezellig dat je fam er is hoor! :) Is je huisje daar groot genoeg voor of zit je echt op elkaars lip? Nouja, volgende week kan ik het zelf zien, yeah! :D

Ik zie de laatste tijd op het nieuws ook wat wolkjes, zelfs met regen, boven Barcelona. Dat is wel erg jammer, ik dacht dat je zon voor mij zou reserveren! :P

Tot over 8 (!!) dagen! :D
    Liefs! xxxxxxxxxxxxxx

• 21 Oktober 2009 - 17:07

Charissa:

Oh jeetje wNBat gezellig de hele familie op bezoek!
    Kijk maar hoe het is met 3 mensen drbij aangezien wij in december ook de boel onveilig komen maken! Jammer dat het weer minder wordt, naja je kan niet alles hebben he:P todo tiene su final!
    Groetjes aan de family! Blijven ze de hele week?

Kuskus