De tijd vliegt voorbij - Reisverslag uit , van Tamar - WaarBenJij.nu De tijd vliegt voorbij - Reisverslag uit , van Tamar - WaarBenJij.nu

De tijd vliegt voorbij

Door: tamar

Blijf op de hoogte en volg Tamar

31 Maart 2009 | ,

Hallo trouwe lezers;P er is weer een week voorbij, niet te geloven dat is al de 5e week. En er is weer van alles gebeurt.

De week begon met onze minst favorite activiteit school en niet zomaar school maar een welkoms dingetje 2 weken nadat de eerste school dag was begonnene lekker optijd zou ik zeggen...het begon al om 8:30 dus ik heb daar in die zaal nog een beetje bij geslapen:S gelukkig kregen we aan het einde wel een kadotje namelijk een tasje vol met school spuletjes:D We hebben het een beetje moeilijk met ons rooster samenstelen dus we besloten een nieuwe les sociale psychologie nou ik kan je wel zeggen dat de leraar erg onduidelijk sprak want meer dan de namenlijst heb ik niet gevolgd....miss niet echt een aanrader. Eenmaal thuis na nog een les hebben we thuis uitgerust tot we honger hadden dus wij(charis, kim, debbie en ik) naar een restaurantje toe in de buurt. We hadden wel weer een topper gekozen het was de serveerder zijn eerste dag en wij wilde bij onze vleesgerechten graag een beetje friet...ja dat kon wel maar na het met de keuken te hebben overlegd kon het niet meer dus wij vragen is er dan rijst ofzo nee ook niet echt....eigenlijk kon je alleen iets erbij krijgen als je het duurst steak ding nam...vermoeiend. Vreemd genoeg was er na het derde keukenoverleg opeens wel rijst die we bij onze kip teryaki konden krijgen dus wij blij en uitendelijk erg lekker gegeten.

Het is dinsdag ochtend en ik moet eigenlijk vroeg uit bed om mijn huiswerk voor vandaag te maken....dit is niet gelukt want mijn bed lag te lekker:p naja ik maak het wel op school. De eerste les was weer een probeer les want engels 3 was toch wel erg makkelijk dus wij kijken of engels 4 wat was nou die man flipt bijna dat we nog steeds niet ingeschreven stonden voor zijn les maar daarna was het ok, wel weer erg makkelijk. Ik ben dus ook bang dat we een ander moeilijker vak moeten gaan volgen Nee...

Toen was het tijd voor international relations kijken of het er deze week wel is en ja hoor nu waren er ook meer studenten aan het wachten en de leraar was er, weer even een klein puntje wat niet aan de uitwisseling mensen word verteld. s’middags ethica na dat ik in de pauze snel me stukje had geschreven was ik zo blij het af te hebben. nou in de les was ik minder blij de rest had het natuurlijk netjes geprint. oh maar deze man is als leraar echt te grappig ik zat aan een vet scheve tafel en om dat even meer te helpen begon hij op mijn tafel te slaan weer z’n fijne manier om iets duidelijk te maken. Ohh ik moet hem echt voor jullie filmen maar hoe??

S’avond niet zo veel gedaan gewoon lekker thuis op de bank.

Woensdag weer naar school met de metro zoals normaal midden in de spits wordt iedereen 4 haltes veder vriendleijk verzocht om de metro te verlaten omdat die onderhoud nodig. Wat!? kan dat niet wachten tot dat er geen 400 mensen aan het wachten zijn. heel vreemd.

Na het eten vroeg thomas(fr)of we mee wilde gaan met een afspraakje die hij met een meisje had zodat het geen date zou lijken…wan hij vond haar niet leuk maar haar vriendin carolina…helaas is hij er enkele dagen na deze niet date achtergekomen dat lieve en mooie carolina een vriendje heeft, dat was even balen….maar wij hebben wel lekkere cocktais gedronken.

Donderdag was er geen school want de hele school was naar het strand 4000 mensen die alleen maar dronken willen worden daar hebben ik en charissa ons maar niet voor opgegeven. Dus wij naar een hele grote markt om een beetje in te slaan voor deze week met de 4 mexicanen en 1 duits meisje...die niet perse was uitgenodigt want ze zegt nooit iets. Op de markt allemaal lekere dingen gekocht zoals aardbeien, druiven en nectarines ja en wat groente...ik kijk er al helemaal naar uit om hier een wekelijks tripje van te maken:D

Elvira had iedereen uitgenodigt om bij haar te komen eten heel lekker kip met rijst mmm...zoals ze in mexico zeggen zij is klaar om te gaan trouwen(zij kan koken)Hoe lekker het ook was het was al om 5 uur en we hadden nog een beetje trek op weg naar huis dus wij stopen voor een beetje sushi waar ik niets vermoedend mijn net aangeschafte fles oester saus neer zet. Dus wij eten en kletsen en lachen. want mensen het is geweldig om over iedereen om je heen te kunnen praten zonder dat ze je verstaan. Kom ik thuis even op de bank gezeten denk ik opeens waar is eigenlijk mijn oester saus????? Nou nog bij het restaurant hoop ik dus ik debbie vragen of ze mee wil lopen en ja hoor gewoon presies waar ik hem had gelaten stond hij nog mijn saus pff...ik super blij:D

Nou het is het einde van de school week en op vrijdag is er ayudantia en soort hulp uur dachten we...nee hoor het is een uur waarin je meer opdrachten krijgt buiten de les om om van te leren. zo gemeen:( Toen eindelijk me rooster bevestigt met finanzas 2 ipv engels ja het schijnt heel makelijk te zijn. In het computer lokaal bijna me haar uit getroken over de 2e huiswerk opdracht. Thuis heb ik gekookt met al me markt aankopen, een hopelijk heerlijk spagetti saus en gehakt in chineese style. Oja vanochtend 2 gekke dingen eerst het huis uit en dan staat er een totaal geflipte man die denkt verkeers leider te zijn, hij stond daar met zijn arme te zwaaien. Later in de metro geeft een man me een boekje uit zijn krant van heee wil jij ook iets lezen…

S’avonds naar de bioscoop een echte meisjes film loca por las compras ook wel Confessions Of A Shopaholic genaamd. Ik had meteen zin om te gaan winkelen al die mooie dingetjes in de film heel veel schoenen:D Heel gezellig met charis en elvira.

Eindelijk weekend en school valt best zwaar dus lekker uitslapen op zaterdag, de was doen ik hoop elke keer maar dat het goed gaat met alle verschillende soorten stof en kleuren…..om 2 uur belde charissa dat ze zich verveelde en dat kwam mooi uit want ik was net van plan naar haar toe te gaan om iets leuks te doen….dus we hadden besloten meer van onze eigen stad te gaan zien dus wij naar het plaza de armas een oud plein in het centrum van de stad toen omhoog richting parque forestal het mooiste park van onze stad nou niet zo spannend….toen half uitgehogerd aan de overkant van de rivier in bella vista(een hippe bohiemien wijk) lekker gelunched niet heel chileens namelijk gewoon pizza. Opgeknapt van onze heerlijke lunch gingen charissa en ik richting een hele grote fontijn(zie foto) blijkt maar 30 min van ons huis te zijn en normaal gaan we met de metro maar om eens avontuurlijk te doen en meer van de stad te zien besloten we te lopen en we waren zo weer thuis. s’avonds eerst uit eten mmhh…eindelijk weer sushi…daarna moest ik triest genoeg op een zaterdag avond aan mijn huiswerk terwijl de andere gezellig wijntjes aan het drinken waren in het app van charissa….

Toen ik me eindlijk bij hun had gevoegd volgde er een lang overleg over barretjes, bella vista en een exclusive nachtclub. Toen alegandro(niet zijn echte naam want die ben ik vergeten)een goed idee had hij wist wel iets met leuke muziek waar we gratis naar binnen konden, dus wij dachten dat hij een discotheek bedoelde maar miss voor studenten dat het daarom gratis was nou mensen dat was het dus niet…..het was een huis wat een paar mensen hadden afgehuurt en die daar dan een feestje in gaven….heel apart je had een careoke kamer, een bar kamer, een lounge kamer, en een dans kamer. Ja daar zit je daar immiddels 30 min met de auto verwijderd van huis….ja dat was vreemd naja na een tijdje werd het wel leuk gewoon een beetje gedanst zelfs even salsa met een van de organisatoren….en nee mensen ik heb me niet aan de karaoke gewaagt…..veder was het best rustig dus een beetje gechild….mmmm…eindelijk thuis en lekker slapen

Zondag uitslapen en genieten van niks doen:D In de avond ben ik bij charissa al onze leuke vakanties gaan bespreken:D:D We konden er alleen niet uitkomen wat de voldende bestemming zou zijn....nog maar wat meer overleg.

Volgende week meer van uw verslaggever vanuit Santiago, Chile

• 31 Maart 2009 - 11:47

Liesbeth:

Hi meis,
    Wat jammer dat je niet meegedaan hebt aan karaoke, valt me beetje tegen hoor, whaha!

Succes met school verder, hasta pronto

besitos

• 31 Maart 2009 - 13:00

Patricia:

hahaha van uw verslaggever! haahah! Ik ben wel trots dat jij de karaoke wel hebt weten te vermijden! hahaha he ik wou dat ik even op de bus kon springen naar chili om wat druiven op de markt te kopen maar dat gaat er denk ik niet van komen! Wat je al niet moet doen voor een frietje zeg ongelovelijk! Nou speak soon my dear! Nice picture! X

• 01 April 2009 - 12:12

Iris:

Wat een heerlijke verhalen allemaal Tamar!!
    Liefs

• 01 April 2009 - 18:03

Sim:

Heyy lieve Tamar!!
    HAha wat grappig zegg, jullie op de Usach, maar waarom nou finanzas!! Das echt verschrikkelijk!! haha noujaaa komt wel goed.
    Jaaa die leraar van Ertica is zoo leuk:D:D Met zijn gekke stropdassen! Dat o pde tafels slaan deed hij ook bij ons:D JE moet hem ff de groetjes van mij doen ja!?

School hier is boring, maar k ga over anderhalf week naar Valencia en MAdrid!!:D

Groetjes aan Charissa en Thomas en de anderen byeeee XXXXXX