Het normale leven is begonnen
Door: tamar
Blijf op de hoogte en volg Tamar
22 Maart 2009 | ,
Dinsdag weer naar school nu 2 andere lessen nou het begon goed want de leraar was er niet. Ik geloof simone dat jij het zelfde probleem had met international relations, nou ik ook echt balen want nu moesten we 2 uur wachten op de volgende les ethica ja wat zal ik zeggen die man is enthousiast. Hij springt half door de klas terwijl hij allemaal rare gezichten trekt om het te verduidelijken denk ik want zo goed heb ik het allemaal niet begrepen. Na school was het bij mij thuis een gezellige boel omdat iedereen van charissa’s appartement er was, zij hun huis niet in nadat de kakkerlak bestrijdingsdienst was langsgekomen.
Woensdag naar school dezelfde vakken als maandag oh wat ook het zelfde was als maandag maar wat ik jullie toen niet heb verteld was dat 1e jaars studenten hier als deel van hun welkom op de universiteit een ontgroening meemaken en ik kan je wel vertellen dat ik niet naar school zou komen de eerste week als nieuwe 1e jaars OMG die kinderen worden de hele dag bekogeld met verf, eieren, mosterd, vis, azijn en ketchup terwijl dit gebeurt wordt hun kleding gedeeltelijk stuk geknipt zodat meer jak hun huid kan raken en daarna omdat de kindjes inmiddels heerlijk ruiken moeten ze geld vragen aan mensen op straat. Klinkt leuk he maar ik werkelijkheid lopen alle mensen met een hele hele grote boog om deze kindjes heen want door de hitte stinken zooooooooo erg!!! En zo gaat het dus vanaf maandag elke dag voor de nieuwe 1e jaars. Gelukkig hebben wij zulke gekke dingen niet in op de HES.
De avond beloofden een stuk leuker te worden dan overdag want ik ging met charissa en isabela(mijn Chileense huisgenootje) naar After Office dat is een feest voor de meer elite mensen van Santiago die na hun werk ook een beetje willen genieten en wij stonden op de gastenlijst:D. Eindelijk konden ik en charissa onze hakken aan met een mooie jurk, normaal gesproken is het echt niet meer dan een t-shirt en een spijkerbroek anders kijkt de lokale bevolking je aan alsof je een mooie prooi bent om te beroven. Voordat je de lokatie heb bereikt moet je met een soort treintje de berg op en dan zie je het een enorm huis met een fontein, sfeerverlichting en allemaal een beetje bejaarde mensen;p met jurken en pakken. Eerst hebben we beneden gezeten met een drankje en daarna naar boven om te dansen…Toen rond een uurtje of 12 richting huis want ja we moesten allemaal weer naar school de volgende dag. Nou we wilden met de bus maar toen we langs de halte liepen werd charissa bekogeld door een blikje door een meisje omdat haar vriendje graag naar andere meisje kijkt zoals in dit geval charissa. Dus wij met de taxi je denkt lekker makkelijk en veilig, veilig ja maar makkelijk nee de chauffeur had mij en charissa nederlands horen praten en had blijkbaar het in zijn hoofd gehaald om ons op te lichten want het was 1700 peso en ik gaf hem 2000 toen zei hij hebben jullie geen kleingeld er bij want ik heb niks ofzo… dus wij zeggen nee want we hebben het echt niet anders dus hij hoopt dat we zouden zeggen dat 2000 wel ok was maar hoe belachenlijk is dat ik wil mijn wisselgeld. Gelukkig had meneer de taxi chauffeur ook na een tijdje door dat we niet weg gingen zonder wisselgeld en omdat hij al had gezegd niet in het bezit te zijn van deze mooie muntje gaf hij mij 1000 terug, ha! Dus wij lekker maar voor 1000 peso met de taxi.
Donderdag weer school kijken of die les vandaag wel gegeven wordt en nee weer is er helemaal niemand gelukkig schijnt de zon en moesten ik en charissa nog opzoek naar een nieuwe taal om te volgen omdat engels echt te makkelijk is…dus wij spaans weer proberen nou we zijn bij alle afdelingen geweest en bij alle mensen en ze hebben echt niks alleen dingen zoals spaanse literatuur, niet echt mijn ding. Daarna weer ethica met huiswerk waar ik echt geen zin in heb. Thuis ging ik koken mijn eigen lievelings gerecht pesto pasta…pff.. na een beetje prutsen met een echt gas fornuis was het gelukt en iedereen vond het lekker YES:D
Vrijdag we gaan toch maar naar school ondanks dat 1 vak niet werd gegeven helaas daar aangekomen blijkt vrijdag een hulp dag te zijn waar dus niemand naar toe gaat fijn dat iemand dat ook de exchange studenten laat weten….geluncht op school en dus na dat de les niet werd gegeven de buurt van de school een beetje verkent en er blijkt gewoon een hyper modern winkelcentrum te zitten met een hypermarkt echt stel je voor niet 3 soorten wc papier maar een wand van soorten wc papier en eigenlijk een wand van alles wat een supermarkt maar kan verkopen pasta, sauzen en vlees. Daar hebben we ons wel vermaakt…toen zijn we nog even langs school gegaan want daar zou om 5 uur een feestje zijn in de kantine, je gelooft het niet maar weer was er helemaal niemand, niemand. Hoe krijgen ze het voor elkaar..
S’avonds ging ik met charissa, kim, debbie, daniel en thomas naar bella vista eerst gegeten bij een sushi plek want we hadden honger, niet zo gek het was al 11 uur. Daarna naar een bar constitución met een hippe dj en mc gedanst to een uurtje of 4. Nog even langs een empanada standje(net als de Nederlandse doner kebab) en naar huis.
Zaterdag wilde ik uitslapen maar ik was om 10 uur al klaar wakker dus ik heb me kamer opgeruimd, boodschappen gedaan en gelunched. Toen was het al 5 uur en tijd om naar een feestje te gaan wel een beetje raar want het was bij het afdelingshoofd van de internationale afdeling, in Nederland kan ik me echt niet voorstellen om bij een leraar thuis gezellig rond te hangen. Maar goed wij daar heen onderweg een paar andere exchange studenten ontmoet en daarna ook nog met de taxi want deze man woonde in het meest noordelijk puntje van Santiago en daarna heb je alleen nog maar bergen. Wel heel gezellig we hebben daar gebarbecued en ik heb meer mensen ontmoet en spaans met hun gepraat, want ik kan nog wel wat oefening gebruiken….Later ook nog naar een verjaardag geweest van een meisje die thomas charissa’s huisgenoot kent ja heel vaag maar goed het was lekker dichtbij en we waren al een beetje moe. Daar een beetje gekletst met iedereen, miss wel nieuwe vrienden gemaakt en we denken dat zij op hun dak een zwembad hebben, niet slecht:D
Zondag helemaal niks gedaan gewoon genoten van mijn rust dag..ik ga zo naar charissa die heeft mij en elvira(mex) uitgenodigt om bij haar te eten dus ik ga nu daar heen……Tot de volgende keer
Besitos tamar
22 Maart 2009 - 22:59
Lennart:
Zoo, dan toch maar een berichtje ;)
Nou zo te lezen is het onderwijs niet veel beter daar, 1e week en al een paar lesuitvallen :P
en tussen de lessen door aan feestjes geen tekort geloof ik :D
party on! x
Lennart -
22 Maart 2009 - 23:32
Jordy:
Heey Tam,
nou als dit het normale leven is dan is dat zo slecht nog niet :P Wij kunnen hier helaas niet 4x per week partyen!
Maar fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Maak er elke dag een feestje van!
xx -
23 Maart 2009 - 08:19
Maaike:
Hee Tamar nog gefeliciteerd heah.. Ben blij dat alles goed gaat, vond jij het ook niet vreemd om je verjaardag op deze manier te vieren??
xx Maaike -
23 Maart 2009 - 22:00
Liesbeth:
Hey meis, heerlijk weer die verhalen en gelukkig heb je een leuke verjaardag gehad. Gezellig hoor!
En met die ontgroening, echt WAL-GE-LIJK, niet normaal. En wat vervelend met school, ik had het ook in het begin. Echt niks was duidelijk en alles was niet georganiseerd. Maar één troost, je raakt eraan gewend meid, komt allemaal goed.
Succes deze week!
Abrazo y besitos
Liesbeth -
24 Maart 2009 - 14:05
Patricia:
HAHAHAH DE KAKKERLAK BESTRIJDINGSDIEST! geweldig! Ja ik zie ons inderdaad nog niet zo snel bij molenaars op de thee gaan! sounds like you´re heaving a great time dear!:D goed om ff van je te horen! Nos vemosssss not so pronto but still! X!