Sleeping boedha
Door: tamar
Blijf op de hoogte en volg Tamar
10 Mei 2012 | Thailand, Bangkok
Het is al weer een tijdje geleden dus ik heb weer veel te vertellen.
De laatste 2 dagen in Singapore waren nog heel leuk we zijn naar galang geweest het red light district, nou daar is niet veel van te zien. Maar goed ons was verteld dat je daar het beste kon eten. Nou...dat viel helaas tegen het vietnameese eten was best smakenloos terwijl dat normaal echt heerlijk is. Op weg naar huis gaan we ook naar 'De brug' daar meet iedereen voor een drankje best gezellig Nadine en in op de brug want de andere waren nog onderweg. Ohja we halen nog net de laatste metro maar de laatste bus was teveel gevraagd....we hebben gelopen naar de campus en afgesneden via het sportveld en een hek.
De laatste dag was er nog een grote bbq voor alle exchange studenten waar ik me ook gewoon bij heb gevoegd, iedereen vraagt maar wat ik studeer enzo. Super gezellig ook omdat ik steeds meer mensen al ken. Om af tekoelen na al het bbq en in de zon kletsen, namen we een heerlijke duik in het zwembad! ahhh. Verder pakken we in en de volgende ochtend pakken we vroeg een taxi naar het vliegveld. Nadine neemt nog de laaste seconde extra goed in, ik weet nog heel goed hoe het was om je tijdelijke huis te verlaten. Maar voor je het weet zit je na een korte vlucht in Thailand. Jeeh!!! Bangkok airport is super modern. Hier krijg je zonder probleem een stempel in je paspoort en met de tassen gaan we richting de cityline trein. Die brengt ons voor 38 bath minder dan 1 euro in het centrum en vanuit daar een overstappen op de metro (massala station) en dan zijn we er Hua lampongstation practisch naast ons hostel het cozy bangkok place. Inmiddeles hebben we ook een nieuwe vriend erbij, Mitch uit Australie. Hij vroeg de weg en besloot dat onze plannen leuker waren dan die van hem en is met ons mee gegaan. Super grappig. Het hostel is een beetje puzzellen omdat het in een soi ligt, dat betekend eigenlijk steeg, maar dan is het ook wel heel schoon en leuk.
We gaan de stad in een Bangkok is helemaal niet zo druk en chaotisch als ik gedacht had. De mensen zijn ook vriendelijk en beleeft. We willen naar het centrum lopen en z'n thai ziet ons een beetje naar de kaart kijken hij komt meteen naar ons toe en begint vanallees uit te leggen en te vertellen, ontzettend vriendelijk. Hij regelt ook een tuk tuk voor ons want ja hij vind zijn eigen plan wel een goed plan voor ons. Ok! We stoppen bij de oudste temple, wel 300 jaar oud. zo goed onderhouden dat hij gister gebouwd leek te zijn. De tuk tuk man loop ook nog emt ons mee en verteld ons allemaal onverstaanbare info over de tempel, zelfs de tempel bewaker kletst maar door zo grappig. Ze blijven ook maar zeggen van ja we know place where you don't lose money en dan bedoelen ze waar je niet te veel betaald. het klinkt gewoon heel leuk als zij dat over alles zeggen. Tot dan gaat alles goed en we gaan naar IBO iets wat ze zeiden dat een tourist info bureau was van de overheid maar later bleek het gewoon een beetje overpriced reisbureau...naja daar leer je ook van vertrouw zelfs de vriendelijke mensen niet want iedereen krijgt hier een commisie voor het brengen van touristen naar winkels of plekken of in dit geval reisbureaus. Het koste nogsteeds maar 150 euro voor een bus retour, jungle tocht in Chiang Mai en 3 nachten hotel. Alleen weten we nu dat het nog veel goedkoper kon...De les is hier dat je altijd moet zorgen dat je tuk tuk geen vage stops maakt, hoe leuk het ook klinkt. Later ook een mannetje van het Hardrock cafe raad ons gewoon een heel andere plek aan om heen te gaan want ja Hardrock cafe Expensive!!. Interesant, het leek best een leuke plek maar ja wel duurder en zonder cocktails. Ook hier weer regelt een random Thai met een tuk tuk om hier heen te gaan. De tuk tuk kost hierdoor wel helemaal niks. Maar dit soort vriendje politiek is vreemd want het kan niet dat 1 random man de ander kent die net langskomt gereden.
Verder is het allemaal heel leuk we hebben zelf een heel hip plekje gevonden om te eten heap. Tussen de jonge Thaise bevolking. Hier zijn de prijzen ook leuker 2,5 voor een cocktail en 3,5 voor eten. jeeeh!!! En ze nemen spicy hier heel serieus ik had 1 chili spicy en ik voelde 20 min later mijn tong nogsteeds tintelen.
Na het eten gaan we voor het eerst zelf een tuk tuk aanhouden. Dat is leuk onderhandelen zij zetten hoog in op 100 jajaja ik meteen op bodum prijs 20. Dat vind hij te ver gaan! Nee dan 30 ja toch meneertje dat kan wel 30. Weer z'n blik van hel no. ik zeg 40 en niet hoger, kom op het is om de hoek. Hij 70 en dat is mijn laatste bod...wij nee en hij rijd weg. De 2e zet ook in op honderd maar is makkelijker te overtuigen, maar lager dan 60 gaat hij ook niet. naja goed genoeg en we stappen in.
Dan is het zondag en tijd voor de Weekend markt een van de grootste markten van Azie!! gewoon hier in Bankkok, je ziet er ook geen einde aan komen. We eten eerst tom yam soep lekker pittig zuur met garnaal. Heel lekker!!! Na struinen we allerlei kraamjes af en vinden wat leuke souveniers. Dan pakken we de tuk tuk naar het centrum, het is trouwens heel leuk in de tuk tuk, de wind waait lekker door je haar en je ziet de hele stad voorbij komen.
Onze tuk tuk brengt ons naar de haven. Hier willen we met een locaal veerpontje naar de overkant maar een volhoudende vrouw blijft maar zeggen nee nee dat is voor thaise mensen die naar huis gaan om te slapen...tuurlijk. Na een beetje kletsten komt ze wel met een leuk voorstel voor 10 euro 1 uur op een long boat langs alles in Bangkok. Dat was echt veel leuker dan ik had gedacht!!! echt wow we komen langs de achtertuinen van de lokale bevolking je ziet echt alles moniken, huisvrouwen, en spelende kindjes in het water. Ik zag zelfs een watergevecht. Iedereen aan de kant zwaait en lacht ook leuk naar ons. Na langs vele tempels en huisjes te zijn gevaren stappen we uit en gaan richting de slapende boeda.
Dat is pas gaaf een beeld van ong 100 meter wat uitgestrekt ligt in een overversierde zaal. Zelf is de boeda helemaal goud geverfd. Dan lopen we verder en zien een enorm tempel complex wat pho ofzo iets. Heel mooi allemaal torentjes met mozaiek daar kan zelf Gaudi nog iets van leren. Vanuit hier gaan we naar de Palang nacht markt ten eerste voor een pedicure, Nadine en ik hebben weer super schattige roze en paarse teentjes. Toen heerlijk gegeten rode curry, jum! Als desert eten we mango ijs, pudding en verse mango bij MangoTango een echt mango restaurant. We willen weer met de tuk tuk naar huis, en die zetten soms echt belachelijk hoog in, geen idee wie dat ooit betaald heeft 500 bath en normaal is het voor een ritje dus tussen de 40 en 120 bath. En als je omlaag onderhandeld komen er vaak stops bij, waar je dus niet heen wilt. ohhh!! maar goed we vinden wel weer een redelijke prijs voor 70.
7/5
Weer een spannende dag we beginnen met lunch en een massage voor Nadine en Mitch, ik hoef dat niet zo dus loop lekker door de winkelstraat. Dan gaan we langs het paleis, de zittende boeda en halen wat te eten voor de bus vanavond naar Chiang Mai. We worden opgehaald en naar de bus gebracht allemaal prima, de bus stopt zelfs bij een vaag weg restaurant maar het eten ziet er niet echt eetbaar uit dus we halen drinken van onze dinnerbon.
8/5
Sa wa dee Chiang Mai of hallo. We zijn er, gaan naar ons hostel en nemen nog even een power nap. Dan ontmoeten we Mitch voor de lunch en lopen door de stad. Het is hier ook vol met tempels alleen zijn sommige hier van steen ipv goud versierd. Mitch gaat naar zijn hotel en wacht op zijn zusje. Nadine en ik lopen verder door de stad echt heel veel kleine steegjes hebben ze hier. halen een Oreo milkshake en vinden onze weg naar de Nachtmarkt van Chiang Mai, heel leuk allemaal stalletjes en we kopen een hele mooie zeep bloem en ik meteen ook alle backpack patches van de komende landen. We hebben net curry besteld als we mitch en zijn familie zien lopen ze schuiven gezellig bij ons aan. Na het eten gaan we bij een pop-up cocktail bar wat drinken. Super leuk een heel klein barretje aan de straat, met een hele leuke vrouw die 100erde cocktails kent. Toevallig slapen de andere 2 gasten ook bij ons in het hotel dus lopen we samen terug. zo gaat dat in een kleinere stad.
9/5
Dat is opeens heel vroeg op half 8 voor onze jungle tour. Natuurlijk is het het helemaal waard!!! We beginnen met olifantrijden. Die zijn zo leuk en groot van dichtbij. We stappen in via de olifant in een bakje en zien dan opeens dat onze olifant geen besturder heeft. Blijkt dat het een meeloper is:p hij is verbonden met een touw om zijn oor aan de olifant voor ons en zijn bestuurder bepaald ook waar wij heen gaan. Het is echt super leuk je schud lekker heen en weer als ze een stukje omhoog of omlaag gaan net een achtbaan. Aan het einde mogen we ze ook voeren een aan raken best wel enbg tussen zoveel olifanten staan. Ik raak een slurf aan en de oren van een baby olifant. Die was minder intimiderend. Dan gaan we bamboo raften, heel leuk met stroomversnellingkjes en een bijdehante bestuurde die ons steeds per ongeluk ;) nat spatte. Dan gaan we lunchen, de lekkerste zoet-zure groente, jummy! Als laatste gaan we langs een berg dorp, maar dat is een beetje leeg. Omdat iedereen rijst aan het oosten is, dat ziet er ook leuk uit. We lopen nog door de jungle naar een waterval. Terug in Chiang Mai hebben we zin in pizza en er is hier genoeg westers eten om ook gewoon pizza te eten. We blijven nog voor een 2e drankje en desert want het begint kei had te regenen. Nog steeds nemen we de tuk tuk naar huis en gaan lekker slapen.
zooo dat was me wel weer wat in Thailand. We blijven nog 1,5 dag in Chiang Mai en dan 1 dag bangkok en dan is het tijd voor Cambodja.
Tot snel xx
10 Mei 2012 - 09:33
Tamar :
ps. er staan fotos op picasa. zoek maar op mijn naam want ik kan de link niet vinden :s -
10 Mei 2012 - 09:35
Mama:
Ha Tamar,
Olifantrijden en bambooraften op een dag, hoe goed kan je het treffen!
Groetjes! -
10 Mei 2012 - 10:02
Stella:
Klinkt super leuk! Vet dat je op een olifant hebt gezeten. Veel plezier daar! -
10 Mei 2012 - 11:05
Sim:
Haha jaaa Bangkok chaos valt toch wel mee idd, vaag want ben n bij Khao San en das de toeristenplek!! Maar waar k eerst was was t niet te doen, misschien songkran!xxxxx